Vorige week zijn we voor een lang weekend naar Kopenhagen gegaan. Je kunt daar natuurlijk heerlijk genieten van al het mooie Scandinavische design. En dat heb ik ook zeker even gedaan. In Kopenhagen heb je tegenwoordig hartstikke veel hippe wijken en super leuke cafe’s en restaurants. Dat wilde ik jullie niet onthouden, dus daarom hier wat tips van mijn kant.

Interieurwinkels

Laten we beginnen met de mooiste woonwinkels, want daar heb je er erg veel van. In de leuke wijk Østerbro vind je de flagshipstore van Normann Copenhagen. In een mooi pand kun je al het moois uit de collectie bewonderen. De winkel zit op de Østerbrogade 70.

kopenhagen-normann  kopenhagen-normann-winkel

Als je dan weer richting het centrum fietst (een fiets huren is een echte aanrader in Kopenhagen) kun je op de Store Kongengade 88 even stoppen bij Nytt i Bo, waar je ook weer meubels van de mooiste Scandinavische merken vindt. Aan de overkant zit een klein winkeltje, genaamd Areastore, waar je hele leuke kleine accessoires en cadeautjes kunt kopen.

kopenhagen-designdelicatessen kopenhagen-design-delicatessen-2

Eén van de leukste winkelstraatjes van dit moment is Jægersborggade. Hier zijn talloze kleine boetiekjes, curiosa en vintage winkels en een bakker met de meest fantastische kaneelbroodjes (Meyers Bageri). Deze straat is maar een klein stukje fietsen vanuit het centrum en zeker de moeite waard.

kopenhagen-bakker

Als je weer in het centrum bent, neem dan absoluut een kijkje in het Hay house, de flagshipstore van dit Deense merk. Deze zit middenin de langste winkelstraat van de stad, Strøget. Op de derde en vierde verdieping van dit pand worden de mooiste meubels tentoongesteld.

kopenhagen-hay kopenhagen-hay-trap

Tegenover het Hay house zit Illum Bolligshus, een groot warenhuis a la de Bijenkorf, waar ze ook ontzettend veel mooie spullen voor je interieur hebben. Aan de Nørregade 7 zit Notre Dame, een super leuke winkel met heel veel accessoires. Als je nog een cadeautje voor thuis wilt meenemen, slaag je hier zeker! Helaas konden wij niet zo veel bagage mee terugnemen, maar anders hadden we de winkel zeker leeg gekocht.

kopenhagen-notre-dame kopenhagen-notre-dame-2

In de hippe wijk Vesterbro heb je ook absoluut een paar leuke woonwinkels. Mijn favorieten waren designdelicatessen aan de Frederiksberg Allé 6 en Dora shop, vlakbij op de Værnedamsvej 6. Bij de eerste heb je met name grotere meubels en bij de laatste vooral veel kleine accessoires.

kopenhagen-dora-shop

De laatste tip op interieurgebied die ik jullie wil geven is Mant, aan de Læderstrædet 30. Via een klein trappetje betreed je dit winkeltje waar ze ook ontzettend veel kleine accessoires en leuke hebbedingetjes verkopen.

kopenhagen-mant

Culinaire hotspots

Buiten alle leuke woonwinkels heb je in Kopenhagen ook ontzettend veel leuke cafeetjes en restaurants. Onderstaande zijn de leukste tips van mij, maar ga ook zeker zelf op zoek naar jouw favoriet! De leukste wijk is zonder twijfel Vesterbro. Voor ieder moment van de dag hebben ze wel een mooie plek om wat te eten of drinken.

In deze wijk zit ook het meatpacking district, waar allerlei leuke tentjes in oude slachthuizen zitten. De één nog leuker dan de ander. Hier vlakbij heb je op de Istedgade 27 neighbourhood, ‘the place to be for organic pizza and cocktails’ zoals ze zelf zeggen. En daar is niets aan gelogen kan ik je vertellen.

Ben je op zoek naar een leuke ontbijtplek? Dan kan ik je zeker Mad & Kaffe en cafe Dyrehaven, vlakbij elkaar op de Sønder Boulevard aanraden. Ook voor een uitgebreide brunch of lunch ben je hier op de juiste plek.

kopenhagen-madkaffe kopenhagen-madkaffe-overzicht

kopenhagen-dyrehaven

Een absolute must see is Papirøen, een food walhalla waar je van alles kan krijgen. Je kunt deze plek goed vergelijken met de foodhallen in Amsterdam. Met de fiets ben je er zo en je hebt vanaf hier een mooi uitzicht op het operahuis.

kopenhagen-papiroen

Wil je aan het einde van de dag een lekker biertje gaan drinken, dan raad ik je aan om dit bij Mikkeler bar te doen. Deze bar van de gelijknamige brouwerij zit aan de Viktoriagade 8, ook in Vesterbro. Ze schenken hier zoveel lekker biertjes dat er ook voor jou wel een lekkere tussen zit.

De laatste tip die ik je wil geven is restaurant Radio aan de Julius Thomsens Gade 12. In dit restaurant kun je een goede shopdag afsluiten met een mooi uitgebreid diner. Je krijgt hier echt de lekkerste en mooiste gerechten, gecombineerd met de beste wijnen! Een restaurant met gerechten van zeer hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs.

kopenhagen-radio kopenhagen-radio-3 kopenhagen-radio-2

Heb jij ook een tripje naar Kopenhagen gepland? Gebruik dan zeker bovenstaande tips en maak er een super weekend van! Veel plezier alvast.