Iedere maand wordt door de website mooiwatplantendoen.nl een woonplant van de maand gekozen en deze keer zijn dat de hangplanten geworden. De laatste tijd zien we steeds vaker hangplanten in interieurs verschijnen en het gebruik van de plant lijkt een echte trend te zijn. Wij snappen dat wel, want je kunt met de hangplanten een leuke sfeer in huis creëren. Zo zijn ze perfect te gebruiken om een ‘green wall’ te maken. Hiermee hang je meerdere potjes aan de wand die je vult met planten. Hierdoor krijg je een muur die gevuld is met groen.

Hangplanten in een nis in de muur - ATELIER09Een hangplant kan je perfect in een botanische, trendy stijl toepassen door verschillende soorten op verschillende hoogtes en manieren op te hangen. Zo wordt jouw huis helemaal up-to-date!

En de hangplanten zijn natuurlijk niet alleen voorbehouden aan je woonkamer. Je kunt ze juist ook erg goed toepassen in je keuken of je badkamer. Hiermee creëer je een hartstikke leuke huiselijke sfeer. Ook op een veranda of balkon staat een hangplant erg goed. Op die manier kun je op de mooie nazomerse dagen nog optimaal genieten van je buitenruimte.

Hangplanten voor een roze wand - ATELIER09

Hangplanten zijn er in allerlei soorten, maten en vormen te krijgen. Met name de soorten met bloemen eraan kunnen je interieur een goede kleurboost geven. Vaak zijn ze erg makkelijk in onderhoud en je kunt ze het beste in een lichte omgeving gebruiken. Hangplanten zijn over het algemeen het hele jaar te verkrijgen.

Trendy hangplant in de badkamer - ATELIER09 Leuke hangplant in de keuken - ATELIER09