Deze maand is door mooiwatplantendoen.nl de aglaonema verkozen als woonplant van de maand. Naast dat deze plant super makkelijk in onderhoud is, kun je hiermee ook je interieur een hele mooie groene boost geven.

Leuke kleurige potten met aglaonema

Deze plant is de perfecte plant voor mensen die geen groene vingers hebben. Hij is ontzettend decoratief en kan tegen een stootje. Zet de plant op een licht plek, maar niet direct in de zon. Verder regelmatig (lauw) water geven, zodat de potgrond niet uitdroogt. Als je dan ook nog eens per maand de bladeren sproeit met lauw water, dan zal de aglaonema je interieur een blijvende groene look geven.

Prachtige plant in prachtige pot

De agloanema komt oorspronkelijk uit zuidoost Azië, waar je hem tegenkomt in de regenwouden van Thailand, Sri Lanka, Indonesië en de Filipijnen. De plant wordt met name gekenmerkt door het decorative blad. Daar heeft het zijn naam ook aan te danken. Deze is namelijk uit het Grieks afgeleid en komt van Aglaos (schitterend) en Nema (draad), wat dan slaat op de meeldraden in het blad.

Aglaonema in potjes aan de muur Prachtig blad aan de aglaonema

En niet alleen je interieur maak je er een stuk fleuriger mee, ook het leefklimaat krijgt een positieve boost. De aglaonema heeft namelijk luchtzuiverende eigenschappen en is zelfs door de NASA op een lijst gezet met planten met de beste lucht filterende eigenschappen. Kortom, twee vliegen in één klap.

Welke plek geef jij deze leuke plant?

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl