Kunst in huis is heel persoonlijk en hierin kun je het beste jouw eigen smaak terugzien. Het voegt iets unieks en persoonlijks toe aan je interieur. Ook al weet je misschien precies wat je mooi vindt, er zijn nog genoeg andere zaken waar ja aan moet denken wanneer je mooie kunst aan de muur wilt hangen.

De plek waar je het schilderij of die mooie foto ophangt is bijvoorbeeld van groot belang. Zorg dat het kunstwerk mooi uitgelicht is en het niet in een hoekje weggewerkt is. Geef je kunstwerk juist een mooie plek midden op de muur.

Mooie grote foto voor blauwe muur

Wat we helaas heel vaak tegenkomen is dat een schilderij of foto te hoog hangt. Je bent natuurlijk geneigd om deze op ooghoogte op te hangen. Dit ophangen doe je meestal staand, maar wanneer je in de huiskamer bent geniet je er vaak zittend van. Resultaat is dat heel veel kunst te hoog op de muur hangt. In een hal kan je het wel wat hoger hangen, maar houdt altijd in gedachten hoe je straks het meest tegen je nieuwe schilderij aan zult kijken.

Tegenwoordig zie je heel veel kunstwerken bij elkaar gehangen, een zogenaamde gallery wall. Dit kan er heel mooi uitzien, maar vaak zie je ook dat er zomaar wat gedaan is. De gouden tip is om de verschillende kunstwerken eerst op de grond neer te leggen, zodat je nog wat kunt schuiven. Zo kun je heel makkelijk bepalen hoe het aan de wand het mooiste staat.

Gave gallery wall aan de muur Kleine gallery wall in slaapkamer

Wanneer je een kunstwerk boven een kast of bank hangt, zorg ervoor dat het niet breder is dan het meubel. Veel mooier is het als aan beide zijden nog wat ruimte over is.

verschillende foto's staand op de vloer

Kunst hoeft echt niet altijd ingelijst opgehangen te worden. Het kan juist erg speels zijn om een kunstwerk zonder lijst op te hangen of gewoon neerzetten. Een lijst kan er juist voor zorgen dat de aandacht afgeleid wordt.

Hopelijk heb jij nog een paar mooi kunstwerken thuis of heb je juist die perfecte foto geschoten voor aan de muur. In elk geval kun je deze met bovenstaande tips de passende plek in huis geven.

Beelden via:
1. Alexander White 2. Cocolapine design 3. Avenue Lifestyle 4. Damernas Varld