Wanneer je in een huurhuis woont, kan het lastig zijn om dit echt je eigen plekje te maken. Je wilt er niet te veel in investeren en vaak ben je ook verplicht om je aan bepaalde regels te houden van wat wel en niet mag. Je moet dus wat creatiever zijn als je het toch persoonlijk wilt gaan maken. En daar hebben wij een paar goede tips voor!

Schilder een wand in een andere kleur

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar toch doen heel veel mensen dit niet. Of ze geloven niet dat dit zoveel verandering kan brengen. Met een nieuwe kleur op de wand, druk je direct je eigen stempel op de ruimte. Dit is een goedkope oplossing en ook als je het in oorspronkelijke staat moet terugbrengen weer snel gedaan. Ook als de muur al in de juiste kleur is geschilderd, raden we je aan om deze toch te schilderen. Dit geeft direct een frisse en schone uitstraling.

Muur geschilderd in mooie groene tint Roze geschilderde wand

Geef je keuken een nieuwe uitstraling

Mocht de keuken die in je huis zit je niet bevallen, hoef je echt niet direct een nieuwe keuken aan te schaffen. En zijn tal van goedkopere manieren om je keuken te pimpen. De meest eenvoudige is om andere greepjes op de deuren en lades te doen. Ook kun je overwegen om de frontjes te veranderen of te schilderen. Overleg uiteraard wel met je huisbaas of dit akkoord is.

Geschilderde keukenkastjes

Bekijk of het mogelijk is wat met de vloer te doen

Ben je het zat om elke dag naar die lelijke vloer te kijken? Koop een groot kleed en verberg de vloer hiermee. Het kleed is direct een leuke aanvulling op je interieur. Mocht je de vloer echt niet mooi vinden, kun je ook nog overwegen om er een nieuwe in te leggen. Je kunt tegenwoordig al voor weinig geld een mooie laminaat vloer kopen. In elk geval kun je dit overwegen voor de woonkamer. Zo is de ruimte die je het meeste gebruikt sowieso naar je zin.

Een mooi kleed op de grond Kleed onder de eettafel

Haal groen in huis

Met planten kun je een ruimte ook helemaal veranderen en persoonlijk maken. Bovendien zuiveren ze de lucht, dus het ook nog eens goed voor je gezondheid.

Cactussen en andere accessoires

Koop mooie accessoires

Wat geldt voor groen in huis, geldt helemaal voor accessoires. Hiermee maak je het echt persoonlijk. Je kunt vaak al hele leuke accessoires kopen bij grote ketens. Mix deze met je eigen spullen of een gaaf item van een kringloopwinkel en je interieur wordt uniek.

En als je echte graag grote verbouwingen wilt doen, kun je altijd je huisbaas nog vragen of hij een deel hiervan wil betalen. Zo kan het een hoop kosten schelen.