Met wat planten in huis kun je het snel huiselijk, gezellig en levendig maken in je interieur. Daarnaast zorgen ze snel voor wat kleur in huis. De afgelopen 1,5 jaar is de botanische trend al echt overal terug te vinden en het lijkt erop dat deze voorlopig nog niet verdwijnt. Met al die prachtige planten die je kunt kopen vinden wij die trend helemaal niet erg.

vensterbank vol met groene planten

Groen in huis is eigenlijk een perfecte accessoire om van jouw huis een echt thuis te maken. Ze zorgen voor rust en sfeer en ook nog eens voor een zuivere lucht in huis. Ze maken dus sfeer én zijn nog praktisch ook!

Een groen behang kan natuurlijk ook Drie airplanten aan de muur

Gelukkig is er tegenwoordig ontzettend veel keuze in leuke planten. Populair zijn tegenwoordig de cactussen waar je samen met andere accessoires een mooi stilleven van kunt maken. Maar ook hele grote kamerbomen zien we steeds vaker. Een vijg of olijf is niet meer alleen hip in je tuin, maar kun je nu ook naar binnen halen. Airplanten doen het ook erg goed. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud en staan ontzettend leuk. Ook andere hangende planten geven sfeer in je huis, liefst in macramé-geknoopte hangers. En niet alleen hangend zien we een trend, ook de plantenpotten op pootjes zijn weer terug. Zo hoef je niet alleen de vensterbank of een tafel te benutten, maar kun je de planten ook leuk kwijt in een ongebruikt hoekje.

Een leuk tafeltje met wat planten erop Een tafel vol met planten

Naast een leuke plant is een mooie pot minstens zo belangrijk natuurlijk. De plant is mooi, maar de pot waar deze in zit kan net dat beetje extra geven. Een ruige betonnen pot kan bijvoorbeeld een stoere look geven. Je planten in een paar papieren zakken staat ook super gaaf. Je potten hoeven echte niet allemaal hetzelfde zijn. Een mooie mix kan juist voor een persoonlijke sfeer zorgen.

Een aantal zakken met cactussen erin

Zorg dus ook voor wat extra zuurstof en haal wat groen in huis!