Je slaapkamer is de uitgelezen plek om lekker tot rust te komen. De juiste sfeer zorgt ervoor dat je iedere dag weer met frisse moed begint. Veel mensen ervaren een kamer in een mooi hotel als ultieme luxe. In deze blog laten we je zien dat je deze luxe ook gemakkelijk in je eigen slaapkamer kunt creëren. En in zo’n kamer kun je natuurlijk extreem lekker tot rust komen.

Hemelbed in je slaapkamer

Zorg voor een goed bed

Het belangrijkste in een hotelkamer is een goed bed. Je doet er dan ook verstandig aan om hierin te investeren. Test meerdere matrassen en bekijk wat je het lekkerst vindt liggen. Een goed bed is de investering echt waard. Koop ook mooi beddengoed van een goede kwaliteit. Hierdoor verhoog je de hotelsfeer in je kamer. Het toevoegen van een sprei en gebruik van meerdere kussens is ook zeker aan te raden. Je bed is toch het middelpunt van de kamer en door hier wat meer in te investeren pak je het direct goed aan.

Genoeg bedlinnen op bed

Rustige kleuren doen het goed

De keren dat je in een luxe hotel felle kleuren op de muren tegenkomt zijn waarschijnlijk op één hand te tellen. Dit komt omdat een luxe slaapkamer rust en warmte uitstraalt. Deze sfeer krijg je wanneer je niet teveel kleuren gebruikt en felle kleuren vermijdt. Donkere kleuren kunnen een erg intieme gevoel creëren, wat in je slaapkamer voor een goede nachtrust kan zorgen. Maar ook licht kleuren kunnen zorgen voor een luxe sfeer. Het belangrijkste is dat je geen bonte verzameling van kleuren toepast.

De juiste verlichting is erg belangrijk

Het kunnen dimmen van de slaapkamer verlichting is een must. Zo kun je de behoefte aan licht afstemmen op het moment van de dag. Zorg er ook voor dat je een leeslampje naast het bed hebt zodat je nog lekker even kunt lezen voor het slapen. Dit werkt erg ontspannend. Kies ook voor de juiste lampen die warm licht geven.

leeslampje naast bed Roze accenten in je slaapkamer voor romantische sfeer

Houdt je kamer netjes

Wanneer je de slaapkamer mooi hebt ingericht is het ook de bedoeling om dit zo te houden. Zet ook niet teveel accessores en rommeltjes in de kamer. Dit zie je ook niet in een mooie hotelkamer. Kies liever voor een paar mooie, grote accessoires dan allemaal kleine. Dit oogt gewoon wat rustiger. Maak ’s morgens ook altijd je bed weer netjes op. Leg je sprei weer neer en klop de kussens even op. Op die manier is het ’s avonds iedere keer alsof je een hotelkamer binnenstapt en heb je direct zin om je lekker in bed te laten ploffen.

Slaap lekker!

We wensen je alvast een goede nacht toe!