Op internet zie je de mooist gestijlde huizen, maar bij jezelf wil het maar niet lukken. Herkenbaar? Veel mensen hebben hier last van. Ze hebben hartstikke mooie accessoires in huis, maar geen idee wat ze ermee moeten. Omdat wij deze vraag vaker krijgen willen we je hiermee helpen met een aantal tips.

Tip 1: Groepeer je accessoires

Het mooiste is het om je accessoires te groeperen en niet her in der los in de kamer te zetten. Pak de mooiste exemplaren erbij en creëer een prachtig stilleven. Het geeft niet als ze niet perfect bij elkaar passen. Dit geeft juist een persoonlijk karakter.
Verschillende planten gestijldTip 2: Koop niet van alles twee stuks

Veel mensen hebben de neiging om van alle accessoires 2 exemplaren te kopen. Twee vazen naast elkaar, twee kandelaars enzovoort. Je zult merken dat het een veel spannender geheel wordt wanneer je in groepjes van drie (of ander oneven getal) werkt.

Tip 3: Zet kleine accessoires in een glazen box of onder een stolp

Heb je veel kleine accessoires? Zet ze in een mooie glazen box of onder een glazen stolp. Hierdoor wordt het minder rommelig en maak je de items nog veel specialer.

Stilleven van accessoires Drie windlichten

Tip 4: Varieer in hoogte

Als je een groepje accessoires hebt gemaakt, zorg dan dat deze van verschillende hoogtes zijn. Ook hiermee voorkom je dat het geheel saai wordt.

Tip 5: is je interieur te druk? Groepeer accessoires van dezelfde kleur

Wanneer je veel verschillende kleuren in je interieur hebt, kan dit heel rommelig zijn. Met name als je veel accessoires in een open kast hebt staan. Een oplossing hiervoor is om accessoires van dezelfde kleur te groeperen. Hierdoor ontstaat er rust tussen alle verschillende accessoires.

Tip 6: Benut niet alleen vensterbanken of kasten

Vaak staan er in huizen alleen accessoires op vensterbanken, lage kasten en tafels. Je kunt veel meer ruimte benutten door ook eens wat op de grond te zetten. Ook kun je gebruik maken van een klein krukje om daar verschillende accessoires op te zetten. Zo geef je ze als het ware een eigen podium.

Krukje met verschillende accessoires Verschillende accessoires bij elkaar

Hopelijk lukt het met deze tips om je huis helemaal af te stijlen!