De lente is inmiddels aangebroken en we hebben alweer een aantal zonnige dagen gehad. We weten niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons begint het direct te kriebelen om buiten ook weer een fijne plek te maken. Laat die bbq feestjes en lange zwoele avonden maar komen! Hoog tijd dus om je balkon of tuin aan te pakken, zodat je straks weer heerlijk van de zon kunt genieten in een fijne tuin. En bovendien is een mooie buitenruimte echt een verlengstuk van je interieur. Kun jij wel wat inspiratie en tips gebruiken? Lees dan vooral verder.

Begin met een goede basis

Waarschijnlijk heeft de winter je tuin of balkon niet op z’n mooist achtergelaten. Hoog tijd om alles weer netjes te maken. Ruim alle losse takken en bladeren eerste eens op. Snoei de heg weer lekker zodat deze er ook mooi bij staat en haal al het onkruid en dode planten uit de grond. Maak ook je tuinmeubilair, de tegels en vlonders even goed schoon. Weg met alle groene aanslag! Zo, dat knapt direct al een stuk op.

Vrolijke bloemen un potten gegroepeerd picknicktafel buiten
Zonnig hoekje buiten

Haal wat frisse nieuwe spullen in huis

Nu dat je de basis gelegd hebt is het tijd om wat nieuwe spullen in huis te halen. Vrolijke lentebloeiers doen het altijd goed in je voorjaarstuin. En zien je potten en bakken er niet meer uit? Een paar nieuwe zijn vaak helemaal niet duur, maar maken het wel gelijk af. Heb je afgelopen tijd veel moestuintjes van de Albert Heijn gespaard? Maak van een paar planken een mooie bak hiervoor en zet die ook in de tuin. Kun je straks ook nog lekker uit eigen tuin eten. Belangrijk is het wel om goede potgrond te gebruiken. Neem deze dus ook direct mee.

Witte bloemen in een hoekje Roze bloemen op balkon

Zet alles weer gezellig neer

Nu je alles in huis hebt, kun je jouw tuin of balkon weer gezellig gaan maken. Stonden je tuinmeubels vorig jaar niet helemaal leuk? Denk eens na over een andere indeling. Dit geeft direct een andere look. In huis is het goed om je accessoires te groeperen om het niet te rommelig te laten worden. Ook buiten is dat een goed idee. Zet een aantal potten bij elkaar en niet allemaal los door de tuin. Dit geeft een veel leuker geheel. Mooi is het om te variëren in potten van verschillende hoogtes en met verschillende inhoud. Creëer ook leuk hoekje waar je hoogzomer nog lang kunt genieten van een heerlijk wijntje.

Witte tafel buiten

Al met al kost het je nu wel wat tijd om alles klaar te maken voor het voorjaar, maar daardoor kun je er straks in de zon extra van genieten!