In de meeste interieurs zien we lichte kleuren terugkomen. Deze kleuren zijn het meest veilig en maken een ruimte vaak groter. Maar zijn de donkere wanden die je vaker in mooie hotels of restaurants ziet eigenlijk ook niet te gek? Deze kleuren maken een ruimte vaak veel intiemer en zorgen voor een chique sfeer. Voor een donkere kleur kiezen is niet alledaags en vergt wel wat lef. In deze blog willen je graag inspireren voor een donkere kleur op de wand.

Donker grijs/blauwe wand    Donkere blauwe wand in de woonkamer  Donker grijze wand Het grote voordeel van donkere wanden is dat je oneffenheden en vlekken veel minder snel ziet dan op een witte wand. Ook zullen je meubels en je accessoires er veel beter uitspringen, doordat ze contrasteren met de kleur op de wand. Wanneer je meubels in een soortgelijke kleur zijn als de wand, dan zullen deze als het ware opgaan in de wand, waardoor een ruimte groter lijkt.

Paarse wand met leren paarse stoel  Hoekje met zwarte wand en foto's

Je kunt het beste voor donkere kleuren kiezen in grote ruimtes, liefst met een hoog plafond. In zulke ruimtes komen de muren minder snel op je af en creëer je met donkere wanden juist intimiteit. In kleine ruimtes moet je wat voorzichtiger zijn met donkere kleuren. Als je dit van plan bent kies er dan het liefst voor om 1 wand of een gedeelte van een wand te schilderen. Een uitzondering hierop is de slaapkamer. Omdat de kamer veel donkerder wordt, kan daar het schilderen van alle wanden in een donkere kleur juist voor een goede nachtrust zorgen.

Donker groene wand in de slaapkamer

En kies jij de volgende keer voor een donkere wand?