De meeste mensen hebben thuis een rechthoekige of een vierkante tafel. Deze vormen komen vaak terug in het interieur waardoor alles erg strak en hoekig wordt. Heel leuk is het om een ronde tafel toe te voegen om het geheel wat zachter te maken. Het zorgt voor een mooie afwisseling in het interieur.

Doordat een ronde tafel niet tegen een wand staat, maar juist los in de ruimte geeft dit een luchtige look aan de ruimte. Je kunt er gezellig met z’n allen omheen zitten. En doordat je iedereen goed kunt aankijken is het makkelijker om met meerdere mensen een gesprek te hebben. Bij een rechthoekige tafel praten de mensen op de hoeken toch minder makkelijk met elkaar. Zeker met een poot in het midden is het aantal zitplekken eenvoudig uit te breiden. Dus wanneer er meer mensen komen eten is dat dus geen probleem wat zitplekken betreft.

Bijkomend voordeel van een ronde tafel is dat accessoires die je in het midden zet veel meer opvallen dan bij een rechthoekige tafel. Je aandacht wordt automatisch naar het midden getrokken. Denk bij het kopen van de volgende tafel dus ook eens na over een rond exemplaar!

Grote houten eettafel  Ronde robuuste houten tafel

Ronde koperen salontafel

Zwarte ronde tafel

Zwart ronde eettafel Ronde bijzettafel