Zulke muren passen perfect in een oud pand met hoge plafonds in combinatie met strak gestucte wanden. Wij zijn er echt gek van en kunnen niet genoeg krijgen van mooie foto’s met bakstenen muren.

Tegenwoordig zie je deze trend steeds meer in restaurants, bars, kantoren en winkels, maar ook in huis geeft het een gave, rauwe en industriële sfeer. Het voegt karakter toe, maar moet natuurlijk wel bij de rest passen.

Bakstenen muur in een cafe   Witte bakstenen muur

Oude panden zijn vaak opgebouwd met bakstenen en als je de stuclaag die erop zit weghaalt, krijg je de originele bakstenen muur weer te zien. Vaak blijven er resten van gips en verf achter en is de muur niet helemaal strak. Dit is juist het effect dat je wilt creëren.

Hieronder hebben we nog wat beelden om ook jou te inspireren met een opengewerkte bakstenen muur. Je ziet dat het in vele ruimtes toe te passen is. Heb jij nou een oud huis dat je gaat verbouwen? Overweeg om een muur kaal te laten en de oude bakstenen te showen!

Vind je het effect wel heel cool, maar heb je een nieuwbouw woning of is het teveel werk, er is tegenwoordig ook veel behang te krijgen met een oud bakstenen motief erop.

In ieder geval succes als je ermee aan de slag gaat!

Bakstenen muur in een keuken  Witte bakstenen muur achter bed

Bakstenen muur met metalen trap

Bakstenen muur in woonkamer  Bakstenen muur achter bed