Maandag wasdag :-). En het is ook nog eens de tijd van de grote voorjaarsschoonmaak. Hoog tijd voor wat inspiratie voor de wasruimte. Ben jij de gelukkige dat je thuis een aparte wasruimte hebt? Dan heb je er zeker wat aan om van die ruimte wat leuks te maken. Ook als je thuis de wasmachine op zolder, in de bijkeuken of de badkamer hebt staan kun je een aantal van de tips toch nog toepassen.

Leuke waszak in de wasruimte     Strakke wasruimte

Opgeruimde wasruimte

Vaak is een wasruimte een verzamelplaats van allerlei rommel en er wordt meestal weinig aandacht aan besteed. Maar als je hier ook wat beter nadenkt over de styling kan de was doen ineens een stuk leuker gaan worden. Een leuk kleurtje op de wand kan al een goede eerste stap zijn.

Wasmachine en droger op hoogte

De wasmachine en droger zijn niet de mooiste apparaten. Wegwerken achter een deurtje is vaak de mooiste oplossing, maar vaak is hier geen ruimte voor. Je kunt de machines ook mooi opnemen in een wand met een aantal opbergvakken en planken. Hierdoor krijgt de wand ook een mooie uitstraling. De opbergruimte kun je goed gebruiken voor wasmanden, wasmiddel, wasknijpers en de strijkplank. Overigens is het wegwerken van de machines achter een schuifdeur praktischer dan achter een scharnierende deur.

Schuifdeur voor wasruimte   Wasruimte achter deur

Gebruik als styling eens een paar leuke manden of waszakken. Ook kun je het wasmiddel in leuke potten of flessen stippen, waardoor het al een stuk mooier oogt. En zet ook eens een mooie plant op een plank neer. Met deze stappen oogt het in de wasruimte ook direct een stuk leuker.

Wasmanden weggewerkt

Succes met het inrichten van jouw wasruimte!