We vinden nieuwe accessoires kopen altijd erg leuk. Toch? Maar vaak eindigt die nieuwe aankoop alweer snel in een kast, omdat deze toch minder was dan je in de winkel in gedachten had. Of dat je simpelweg toch geen plek had voor dat ene leuke stoeltje. Wij geven je hierbij een aantal tips waar je op kunt letten zodat jouw nieuwe aankoop heel lang op een mooi plekje staat!

Is het passend in je interieur?

Wij houden niet van interieurs die teveel op elkaar afgestemd zijn. Een mix van verschillende stijlen geeft een interieur een leuk karakter. Wel is het handig om bijvoorbeeld te bedenken of die kleur van de kussens die je wilt kopen bij de kleur van de bank, muur en kleed passen.

Rustige slaapkamer

 

Waarom wil je het kopen?

Als je iets wilt kopen, omdat jet het gewoon helemaal te gek vindt, is het meestal een goed teken. Helaas kopen we maar al te vaak iets, omdat het er in de winkel leuk uitziet of op dat moment ‘in’ is. Als dit laatste het geval is, dan is de kans groot dat je er weer snel op uitgekeken bent.

Bepaal of je het item in meerdere ruimtes kwijt kunt

Vaak koop je een item met een specifieke ruimte in gedachte, maar het is een goed idee om te bedenken of het ook in andere ruimtes goed staat. Als je later een keer snel en goedkoop wilt veranderen kun je gewoon verschillende items in andere ruimtes zetten. Hierdoor doe je veel langer met je aankopen.

Verschillende planten op tafeltje

Koop voor iets van hoge kwaliteit

Wil je ervoor zorgen dat je nieuwe aankoop lang meegaat? Zorg er dan voor dat de kwaliteit goed is. Het is toch ontzettend zonde als je nieuwe gave kleed na een week gaat pluizen? Je kunt beter investeren in een item dat lang meegaat dan iets van lage kwaliteit kopen dat je snel weer weg doet.

Bank met kussens

Wat is de herkomst van het item?

Een item met een verhaal geeft vaak een meerwaarde waardoor je het langer laat staan. Het geeft je vaak een beter gevoel, waardoor je bewuster en langer geniet van je nieuwe aankoop.

Met bovenstaande tips zal het met jouw volgende aankoop helemaal goed    komen!

 

Bakstenen muur in woonkamer