Wanneer je een bankstel gaat kopen is dat vaak een behoorlijk dure aankoop. Ook in je interieur is een groot meubelstuk als een bank behoorlijk bepalend voor de sfeer. Het is dus verstandig om van tevoren goed te bedenken waar je op moet letten als je een bank gaat kopen. Wij hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet die hopelijk jouw perfecte bank opleveren!

Loungebank

Passend

Meet van tevoren de ruimte goed op en denk na of de bank in de ruimte past. Vaak oogt een bank in een showroom kleiner dan in je eigen interieur. Het is heel goed om thuis door middel van een paar dozen de grootte van de bank na te bootsen. Zo krijg je een heel goed beeld van hoe het straks zal zijn. Hou ook rekening met looppaden, salontafel etc. Als de ruimte heel groot is, koop dan niet een te kleine bank. Anders heb je kans dat deze wegvalt in de ruimte

Interieur

Past de beoogde bank bij de rest van de meubels en interieur. Feit is dat de bank passend moet zijn bij het huidige interieur. Als dit niet het geval is, koop hem niet, je zult er spijt van krijgen.

Grijs bankstel

Comfort

Bedenk hoe je de bank gaat gebruiken. Als je vaak languit op de bank ligt, neem dan een wat dieper en zachter exemplaar. Bekijk ook of je voeten de grond raken als je normaal zit. Deze moeten niet bungelen. Test de bank altijd in de houdingen die je thuis ook gaat aannemen. Dan weet je zeker dat bank passend is.

Chesterfield bank

Kleur

Met een uitgesproken kleur wordt je bankstel een echte eyecatcher. Gevaar is wel dat je er daardoor sneller op uitgekeken bent. Beter kun je kiezen voor een neutrale kleur en los gaan op kussens en een plaid. Deze zijn veel makkelijker te vervangen. Bedenk ook dat een licht kleur erg gevoelig is voor vlekken.

Gele bank

Stof

Heb je kinderen of huisdieren? Een stoffen bank is erg gevoelig voor vlekken, zeker in een lichte kleur. Een bank van leer kun je vaak veel makkelijker reinigen. Ook kun je een bank kopen met verwisselbare hoezen. Mochten de hoezen helemaal vernield zijn, kun je ze altijd wisselen voor nieuwe.

Kan de bank naar binnen

 Deze tip is de laatste, maar zeker niet de minste. Je hebt wel gemeten of de bank in de kamer past, maar weet je ook of je hem naar binnen krijgt? Dit klink logisch, maar je zult zeker niet de eerste zijn die een bank retour stuurt omdat deze niet naar binnen gaat.

Comfortabele bankSucces met de aankoop van je nieuwe bank!