Wat leuk als jullie besloten hebben om te gaan samenwonen. En het is natuurlijk ook heel spannend om samen jullie huis in te gaan richten. Vaak gaat het ook nog gepaard met de nodige stress om te kiezen wat er in jullie gezamenlijke interieur komt. Om te voorkomen dat het jullie allemaal wat teveel gaat worden hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat jullie gezamenlijke huis straks het allermooiste is!

Begin met het bepalen van de gezamenlijke stijl

Iedereen heeft een eigen stijl en als jullie dat ook hebben is dat helemaal niet erg. Belangrijk is het om ervoor te zorgen dat het beste van jullie stijlen straks gecombineerd wordt en dat jullie beide je goed voelen met de inrichting van je nieuwe huis. Een goede eerste stap is om beide een lijst te maken van welke kleuren en welke meubels je in de verschillende ruimtes wilt hebben. Je kunt dit ook doen door allebei een eigen moodboard te maken met een sfeer voor elke ruimte. Als jullie deze beide klaar hebben leg je ze naast elkaar om de overeenkomsten te bekijken. Je kunt nu gemakkelijk een stijl creëren van deze overeenkomsten. Je kunt hiervan nog een gezamenlijk moodboard maken om de definitieve sfeer te bepalen.

Verschillende kleuren

Bepaal welke items meegaan naar het nieuwe huis

Vaak hebben jullie allebei meubels die je naar het nieuwe huis mee zou willen nemen. Doodat je een moodboard hebt gemaakt, kun je snel zien welke meubels in die stijl passen en welke totaal niet. Uiteraard is er altijd ruimte voor spullen met een speciale waarde. Deze maken jullie nieuwe interieur juist persoonlijk. Als er echt spullen zijn die de ander niet mooi vindt of mee wil hebben, bespreek dan of je ze niet in een kleine kamer kwijt kunt waar ze niet direct in het zicht staan. Spullen die je niet meeneemt kun je gemakkelijk verkopen via marktplaats, weggeven of naar de kringloop brengen.

Foto van eettafel

Ga samen lekker shoppen

Nu je uit stap 1 weet welke meubels je in welke ruimte wilt hebben en uit stap 2 weet wat mee gaat, kun je makkelijk bepalen wat er nieuw moet worden gekocht. Maak een lijst en ga samen op pad naar woonwinkels. Hierdoor voelen de spullen direct van jullie samen. Vanuit jullie gezamenlijke moodboard kun je makkelijk zien wat in de beoogde stijl past. Mocht jullie budget niet toereikend zijn, kun je altijd kiezen om bepaalde spullen nog even te houden en op de langere termijn nieuwe aan te schaffen.

Als laatste lekker inrichten

Als je de kleuren in stap 1 al bepaald had, heb je die inmiddels misschien al aangebracht ook. Nu je ook de meubels gekocht hebt of een deel van de oude huisraad verhuisd hebt, is het tijd voor het inrichten. Belangrijk is het ook weer om het samen over de indeling eens te zijn, om te zorgen dat jullie je allebei helemaal thuisvoelen in je eigen woning. Neem hier de tijd voor en bedenk samen wat een praktische en mooie indeling is.

Ontbijt op bed

Kijk goed naar opbergruimte

Nog een extra tip voor als je klein woont. Vaak is opbergruimte dan een probleem. Kijk niet alleen naar kasten voor opbergruimte. Denk ook eens aan bakken onder je bed, planken in een ongebruikt hoekje of een kleine ruimte achter een deur die altijd open staat. Ook helpt het om alles geordend op te ruimen. Zo hou je overzicht en oogt het een stuk opgeruimder.

Met deze tips zal jullie woning zeker mooi gaan worden. Mochten jullie nog steeds moeite hebben met de juiste inrichting, aan de rechterzijde kun je on gratis ebook downloaden vol met goede tips voor een perfect interieur.

kussengevecht