Het inrichten van de juiste baby- of kinderkamer kan nog een hele opgave zijn. Vaak is deze kamer één van de kleinere kamers in huis, maar je moet er wel een hoop spullen in kwijt. Het aanbod op dit gebied is enorm en het kan lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen. We willen je hierbij graag helpen met een aantal tips die van jouw baby- of kinderkamer de mooiste maken!

Maak een plannetje voordat je begint.

Het is heel verleidelijk om meteen die leuke meubeltjes en accessoires die je voorbij ziet komen te kopen. Veel beter is het om van tevoren even een goed plan te maken. Het is heel verstandig de kamer helemaal goed op te meten en in kaart te brengen waar deuren, ramen en eventueel schuine wanden zitten. Kijk ook naar de lichtinval. Dit is niet alleen belangrijk voor de raambekleding, maar helpt ook bij het kiezen van de juiste kleuren.

Denk vervolgens even na over de inrichting zelf. Welke meubels willen jullie in de kamer hebben? Wat is een logische plek voor de meubels? Wordt de kamer voor een jongen of een meisje? Welke stijl vinden jullie mooi? Wat is het budget? Zijn er al bepaalde meubels die behouden blijven? Antwoorden op deze vragen kunnen je helpen om heel gericht spullen te kopen. Hierdoor kun je er echt één geheel van maken.

Ledikant in babykamer
Niet alleen de kleur op de wand bepaalt de sfeer.

Natuurlijk zorgt de kleur op de wand en van de meubels voor een groot gedeelte voor een uitstraling, maar ook met de gordijnen, aankleedhoes, kussentjes en andere accessoires kun je de sfeer heel goed neerzetten. Bijkomend voordeel is dat deze heel snel aan te passen zijn. Dit is weer handig wanneer je de kamer wilt aanpassen voor als je kindje peuter wordt.

Foto van een jongenskamer

Geef de kamer een persoonlijke touch.

Het is heel makkelijk om een leuk plaatje van internet te halen en de kamer zo in te richten. Het kamertje wordt pas echt leuk wanneer het iets persoonlijks heeft. Hang bijvoorbeeld een mooie foto of het geboortekaartje aan de muur. Misschien hebben jij en je partner nog wel iets uit jullie babytijd? Geef het ook een plekje in de kamer.

Een andere goede manier om een persoonlijke touch aan de kamer te geven is om iets zelf te maken. Schilder een kastje in een leuke kleur, maak een leuke kapstok van een tak uit het bos of bouw zelf een mooie tent in de kamer. Niet alleen leuk om te doen, maar het geeft je kamer echt iets extra.

Zelf gemaakt kledingrek

Zet niet teveel spullen en accessoires neer.

Door al het moois wat er te koop is heb je snel de neiging om teveel te kopen. Probeer hier voor te waken. De kamer komt er rommelig uit te ziet. En kinderen hebben de neiging om alles te pakken, wat voor gevaarlijke situaties kan leiden. Teveel spullen maakt het niet gelijk gezelliger.

Veel plezier met inrichten van jouw babykamer!

Tipi in babykamer