Het nieuwe jaar is begonnen, dus dat is een mooi moment om te kijken naar de trends voor het komende jaar. Wij hebben er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet.

Gebruik van verschillende metalen

Dit jaar gaan we weer veel gebruik van metalen zien. Waar vorig jaar nog vooral koper de overhand had, wordt dit jaar een grote opkomst van goud gezien. Heb je nou nog veel koperen accessoires in huis? Geen probleem, een andere trend die veelvuldig gezien wordt is het combineren van verschillende metalen. Een ander metaal dat steeds meer in met name industriële interieurs te zien is is staal. Met name voor scheidingswanden, kozijnen en deuren is dit een populair metaal.   Trends 2016 metalenHaal groen naar binnen

De botanische trend van afgelopen zet zich ook in 2016 gewoon voort. Haal verschillende planten in huis en zet ze het liefst op een standaard met hoge poten. Qua groen in huis zien we ook steeds meer hangende planten. Wat echt in opkomst is zijn de airplanten. Deze hebben geen wortels en kunnen zonder aarde in een hanger gedaan worden. Hun voeding halen ze uit de lucht.

Trends 2016 airplanten

Het gebruik van ronde en ovale vormen

In 2016 gaan de strakke vormen het huis uit en maken plaats voor lieve en zachte ronde of ovale vormen. Je ziet dit steeds meer terug in tafels, maar ook vazen en anders accessoires krijgen rondere vormen.

Trends 2016 ronde vormen

Marmer is terug

Marmer is sinds eind 2015 weer helemaal terug. Dit fantastische material straalt, rust, eenvoud en elegantie uit. De steensoort wordt toegepast in tafelbladen, lampenvoeten, maar ook in snijplanken, kaarsenhouders en als dessin op behang. Wanneer je het combineert met zachtere materialen haal je die kilheid van marmer eraf en krijgt het een ongelooflijk chique uitstraling.

Trends 2016 marmer

Toepassen van poeder- en huidskleuren

Hiermee krijgt je interieur een zachtere uitstraling. De trend werkt met name goed bij zachte accessoires als kussens, plaids en karpetten. Maar juist met een muur in een poedertint maak je een echte statement. Deze woontrend is geweldig goed te combineren met de eerder genoemde trends.

Poedertinten trend in 2016

Het breiwerk van oma is weer hip

Gehaakte en gebreide woonaccessoires blijven toch ook in 2016 terugkomen. Het gebruik van dergelijke accessoires haalt gelijk wat warmte in huis en dat kunnen we in de winter natuurlijk goed gebruiken.

Trends 2016 gebreide accessoires