Opbergen kan eigenlijk heel erg eenvoudig zijn. En op de juiste manier gedaan is je huis niet alleen netjes, maar ook nog steeds stijlvol. Berg alles wat een beetje rommelig is op in leuke manden, dozen of kastjes. Opbergruimte is in veel huizen schaars en daarom is het goed om hier creatief mee om te gaan. We hebben hieronder een aantal tips voor je en laten wat inspirerende beelden zien om binnenkort mee aan de slag te gaan. Want een opgeruimd huis voelt toch eigenlijk altijd erg lekker.

Gebruik manden voor alle losse rommelige spulletjes. Iedereen heeft wel van die plekken in huis waar veel spullen bij elkaar staan. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de badkamer of de hal, Hierdoor oogt deze ruimte direct heel erg rommelig. Koop eens een paar leuke manden en zet daar al die rommelige spullen in. Je zult merken dat het direct een stuk overzichtelijker oogt!

Opbergen draadmanden in badkamer  Opbergen manden in slaapkamer

Heb jij een open kast thuis? Deze oogt vaak erg rommelig doordat er allerlei verschillende spullen in staan. De perfecte manier om dit te voorkomen is om dezelfde spullen als vazen, servies of kandelaars bij elkaar de groeperen.

Opbergen opgeruimd kastje

Wanneer je een kleine hal hebt waar geen ruimte is om een kastje neer te zetten is het hele handig om een leuke mand aan je kapstok te hangen om hier je losse spullen zoals sleutels in te doen. Scheelt je een hoop ruimte

Opbergen manden aan kapstok

Als je meerdere opbergpotten, manden of dozen naast elkaar gebruikt om je spulletjes in op te bergen, zorg er dan voor dat deze dezelfde uitstraling hebben. Wanneer je dit niet doet, dan ogen je losse spullen niet meer rommelig, maar je opbergers juist wel weer.

Opbergen zelfde weckpotten

Neem bovenstaande tips dus mee als je binnenkort gaat opruimen. Dan zal je huis er in ieder geval heerlijk opgeruimd en netjes uitzien!