Ieder jaar komt Pantone met een kleur van het jaar. Afgelopen jaar was dit Marsala en voor dit jaar zijn er voor het eerst zelfs twee kleuren gekozen. De eerste is een licht blauwe tint genaamd Serenity en de ander een licht roze tint genaamd Rose quartz.

Pantone kleur 2016Deze beide kleuren moeten volgens Pantone tegengas geven aan de alledaagse stress waar consumenten mee kampen. Dit sluit goed aan bij het zoeken naar mindfulness door deze consumenten. Het zorgt ervoor dat rustige, zachte kleuren steeds meer op de voorgrond komen. Volgens Pantone biedt de combinatie van de twee kleuren een balans tussen het warmere omarmende roze en het koelere, rustige blauw.

Ook in je interieur kun je deze balans heel goed toepassen. Gecombineerd met wit en grijstinten geeft dit een hele mooie balans. Ook de trend van metalen en met name goud kan heel goed gecombineerd worden met de kleuren van Pantone.

Volgens Pantone is Rose Quartz een overtuigend, maar milde toon die mededogen en een gevoel van kalmte uitstraalt. Serenity is gewichtsloos en luchtig, zoals de uitgestrektheid van de blauwe lucht boven ons, waardoor een gevoel van rust en ontspanning ontstaat, ook in turbulente tijden. Deze twee zijn perfect met elkaar in balans en zullen zorgen voor een rustig, uitgebalanceerd interieur wat goed past bij een Scandinavische of romantische stijl. Je kunt met de kleuren ook een echte statement maken door ze in felle schakeringen op een muur te gebruiken.

Pantone kleur van het jaar serenity   Pantone kleur van het jaar rose quartz