De huizenmarkt trekt gelukkig weer aan, maar de juiste presentatie van je huis kan toch nog een groot verschil maken in het verkopen ervan. Met een aantal simpele trucs kun je de woning sneller of voor een hogere prijs verkocht krijgen. Hieronder geven we je een aantal tips voor een betere verkoop.

1. Ruim je huis op.

Dit lijkt de meest voor de hand liggende tip, maar toch doen veel mensen dit niet. Een net, opgeruimd huis zonder rommel ziet er beter uit en zal sneller verkopen. Zorg ook dat alles helemaal schoon is

2. Repareer kleine gebreken.

Controleer voordat je een bezichtiging hebt of alles heel is. Zitten er geen kleine gaatjes in de muur? Zitten alle plinten vast? Klemmen de deuren niet? Zijn er geen vochtplekken op het plafond? Schenk hier wat aandacht aan zodat het er niet rommelig uitziet.

3. Zet verse bloemen neer.

In elk geval moet je zorgen dat op de verkoopfoto’s een mooie bos bloemen staat. Stem de kleuren af op je interieur zodat het een mooi geheel is. Uiteraard is het ook heel goed om voor een bezichtiging weer een mooie bos neer te zetten.

Verse bloemen
4. Zorg voor een goed aangeklede slaapkamer.

Zorg dat alle bedden goed opgemaakt zijn en dat er een mooi licht dekbed op ligt. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Leg er in de master bedroom ook een mooie sprei op en maak gebruik van meerdere kussens. Hiermee kun je wel best wat kleur toevoegen, maar kies liefst voor neutrale kleuren.

Slaapkamer

5. Maak de zithoek gezellig.

Koop voor je bank ook een paar leuke kussens en een plaid. Zorg dat deze in het gehele interieur passen. Een volle bank ziet er veel uitnodigender uit en geeft een gezelliger beeld.

6. Creëer een badkamer in een hotelsfeer.

Wanneer je in een mooi hotel slaapt is de luxe badkamer iets wat veel mensen ook in hun eigen huis willen hebben. Je kunt je eigen badkamer een stuk aantrekkelijker maken door een paar mooie, dikke handdoeken neer te leggen of op te hangen. Koop ook een paar mooie badproducten en leg de producten die je dagelijks gebruikt niet direct in het zicht.

Badkamer
7. Planten in huis en in de tuin.

Zorg dat je oude, dorre en uitgebloeide planten vervangt door nieuwe exemplaren. Vul ook lege bakken in de tuin of balkon op. Vers, fris groen doet wonderen.

8. Leg losse rommel in bakjes of mandjes.

Als je veel losse rommel in huis hebt is het een goed idee om een aantal manden of bakken te kopen waar je dit in kan doen. De Rommel is uit het zicht en een aantal op elkaar afgestemde manden of bakken staat heel leuk op je boekenplank.

9. Ga voor neutrale kleuren.

Mocht je in huis een wand hebben geschilderde in een erg uitgesproken kleur, overweeg dan om deze over te schilderen in een neutrale kleur. Dit zal uiteindelijk de meeste mensen aanspreken en een snellere verkoop bevorderen.

We hopen dat een eventuele verkoop van je huis hiermee stukken beter gaat. Mocht je er nog steeds niet uitkomen, neem gerust contact met ons op voor advies.